Öppettider 

Måndag:  13-18

Tisdag:  10-21

Ons-Tors:  13-21

Fredag: 13-23

Lördag: 15-23

 

Nätvandring

 Vi finns dagligen på sociala medier.

 pavvendjursholm 

 

Röster från lärare, föräldrar och politiker om projektet


Sara Carlson

Hej
 
Finns det möjlighet att ni kan föreläsa om internet för våra elever i åk 7?
 
Vänliga hälsningar
 
Sara Carlson
Biträdande rektor
Mörbyskolan 


Robert Nibelius

Hej Jonas

Tack själv.

Det var en mycket proffsig presentation och väl genomtänkt.

Man såg också att det kokade av frågor och föräldrar som törstar efter
kunskap. Att ha med ungdomar, som har erfarenheten och som man kan ställa
frågor till var kanonbra.

Bra att upplägget är obligatoriskt.

Hur ser planen ut framöver kommer ni att köra detta på flera skolor? Vilka
årskullar kommer ni att rikta er mot?

Kommunen borde köra, erbjuda, detta på alla skolor speciellt på de skolor som skall introducera 1:1. 


Jessica Pehrson

I torsdags hade vi Jonas Jonsson och medarbetare från Pavven här på skolan, som höll i seminariet "Turisternas klagan och de inföddas vardag". Det blev väldigt lyckat och uppskattades mycket av både föräldrar och elever. Vi önskar från Vasaskolan att detta blir något som varje år erbjuds eleverna i årskurs 6. Vi tror det är ett riktigt bra koncept och hoppas att det är något som satsas på från kommunen. 


Anders Hektor

Hej Jonas och ungdomarna,

Stort tack för de presentationer ni gav ikväll. Det var spännande, engagerande och kompetent rakt igenom. Era framföranden var modiga, generösa och effektiva, det kan inte ha varit första gången ni gjorde det här? I alla fall önskar jag att det inte var sista gången. Det ni tog upp var relevant både för mig som förälder och för mitt barn som var med.

Ni är värda all PEPP!

/AndersNina Lindegren

HEJ!
Tack för mycket givande och intressant möte igår i Vasaskolan. Att dessutom låta barnen vara delaktiga i smågrupper var mycket givande, min son var nöjd!
Vi vuxna behöver ju en allmän lektion i hur allt går till och det går lättare när det är unga människor som talar så att vi förstår hur deras värld ser ut. Även om jag trodde jag var ganska insatt så är det så mycket som man missar....det bästa var att du poängterade att detta är ungdomars vardag och verklighet - att inte fjärma sig och se det som att det händer "på nätet", någonting utanför som är svårbegripligt.

Ett litet tips: Jag tror att killarna skulle kunna lägga till kort info om att vad som menas med "spelande". Jag hörde några föräldrar som inte förstod att man spelar spel online med andra - kända och okända personer från hela Sverige/världen och att det finns spel för olika konsoler - många verkar tro att det bara är dataspel man talar om.

Jag tror även att tjejerna skulle kunna lägga till i sin presentation någon blogg som är vettig - det finns ju flera sådana, annars kanske föräldrarna tror att deras döttrar bara läser bloggar av Kitty och Blondinbella och då blir man ju så ledsen och skrämd vilka ideal som pumpas in. Min dotter tittar ju även på roliga, häftiga och trevligt provocerande bloggar. Det finns ju en muslimsk tjej som gör parodi på sig själv, svenskar och andra kulturer på ett underbart sätt  (jag vet inte vad den heter men kan återkomma om ni vill veta).

Ett stort tack och lycka till med spridning av budskapet och pavvens utveckling på nätet! Hälsa och tacka alla ungdomar och pavvens personal.


Med vänlig hälsning

Nina Lindegren


Lena Lanéus

Hej!

Flera föräldrar i min klass (5a på Stocksundsskolan) var imponerade av hur duktig du och tjejerna som informerade om IT-välden på föreläsningen "Turistens klagan och de inföddas vardag" var. Föräldrarna har berättat för mig att tjejerna sa att de kan komma ut och prata med klasser på mellanstadiet.

 

Om det stämmer vill jag gärna att någon av dem kommer till vår klass en lektion någon gång under våren. Det vore väldigt bra om det gick att ordna.

 

Hör av dig så att jag får höra mer om de möjligheterna.

 

Med vänliga hälsningar

Lena Lanéus

klf. 5a Stocksundsskolan

Danderyds kommun


Eva Johnsen:


En riktigt bra kväll, och en god investering som gör att jag bättre kan stödja mina barn framöver framför nätet. Tack till dig för utökad kunskap och inspiration, och de tre tjejerna från VRG som generöst delgav oss sin kunskap och erfarenheter. Och självklart tack till Carina Haking och Danderyds kommun. Min enda sorg är att inte fler föräldrar satte av tid för detta. Men det gav oss som var där extra bra chanser till frågor. Ser fram emot den digitala Pavven också. Bra idé!

 

Vänliga hälsningar / Eva 


Ann Insulander

Vasaskolan tackar härmed för en fantastiskt givande kväll! Matsalen var full av föräldrar och sällan har jag sett och hört så nöjda föräldrar och elever som denna kväll!

Ett stort tack till alla medverkande. Vihoppas verkligen att detta återkommer nästa år!

 

Hälsningar från alla på Vasa